Lélekvirág – Híd – Öröm

2018. 02. 22.

Épp aznap, amikor Beavatási Folyamatom egy embert próbáló szakaszából indulhattam el kifelé, érkezett meg hozzám Zsolnai Tímea alkotóművész levele, amelyben ahhoz kérte a hozzájárulásomat, hogy egy évforduló alkalmából családi és baráti körben ajándékozni szánt, saját alkotásait tartalmazó magán kiadványban megjelentethesse Lélekvirág című gyapjúképe mellett az ugyanilyen című írásomat, mivel a kép ezen írásom alapján született. Levelezésünkben Tímea megosztotta velem, hogy írásom egy rendkívül nehéz, embert próbáló időszakban inspirálta alkotásra több más íráshoz hasonlóan, és segítette Őt abban, hogy az alkotás öröme gyógyírként szolgálva, mintegy mentőövként átvigye Őt az embert próbáló élethelyzeten, és az azzal együtt járó rendkívül nehéz lelki folyamaton.

Írásom még 2008-ban született, előző weboldalam filozófiáját foglaltam egy spirituális mesébe. Akkor nem is gondoltam, hogy egyszer ez az írás valakinek a segítségére lesz majd, és 10 év múlva az az öröm ér, hogy erről tudomást szerezhetek. Hiszem, hogy nincsenek véletlenek, csak váratlanok: sok évvel ezelőtt tudtomon kívül én adhattam az írásommal Tímeának egy nehéz életszakaszban, s bár Ő sem tudta, hogy így lesz, de megkeresésével viszonozta ezt, mert most levelével, és alkotásával Ő ajándékozott meg az Öröm és a Lelkesedés energiájával ezen rendkívül nehéz folyamat végén, mintegy megerősítve a kiemelkedés, felszabadulás érzését. Így alkotásaink Átvezető Híddá váltak az életünkben, és kapoccsá közöttünk… S levelezésünk során rájöttem, hogy tavaly többször járván a Magnetházban, én ezt a képet láttam, ugyanis ott is ki volt állítva. Sőt, a címe miatt elmélyültebben meg is néztem, de akkor fogalmam sem volt róla, hogy egy olyan kép hívta fel magára a figyelmemet, aminek azért Lélekvirág a címe, mert létrejöttét az én írásom inspirálta.

Eddig nem gondoltam feltenni ezt az írást erre a honlapra, mert a régihez tartozott, de ezen Örömteli Esemény kapcsán úgy éreztem mégis itt a helye, s eközben rájöttem, hogy üzenete kapcsolódik ahhoz a szellemiséghez, amit Hivatásom és új weboldalam révén képviselek. Mert mindannyian különleges Egyéniségek vagyunk, Isten egy-egy Egyedi Földi Megnyilvánulása, Isten különös gonddal megformált Egyedi Művészi Alkotása, és mindahányan valamilyen Küldetéssel vagyunk itt (fontos tudnod, hogy ez nem csak spirituális dolog lehet, hanem valami teljesen hétköznapi, és földi tevékenység is), de ezt az Egyéniséget csak akkor élhetjük, és erre a Küldetésre csak akkor láthatunk rá, és valósíthatjuk meg, ha Önvalónkat éljük. S ezt az Egyéniséget élve, és ezt a Küldetést megvalósítva vagyunk alapkövei annak a Világnak, amiben Isten Rendje és a Szeretet a legfőbb törvény.

S habár ezen örömteli esemény már pár héttel ezelőtt történt, de hogy megosszam, az váratott magára… Talán azért is, mert ma (2018.02.22.) a csillagos égre felrajzoltan Lélekvirág-nap 🙂 van, így ennél alkalmasabb nap nincs is, hogy ezt az Örömöt megosszam. Ugyanis ma a Neptun bolygó (a Lélek szimbóluma) együtt áll a Vénusz bolygóval (a virágok szimbóluma) a Halak zodiákusában, amely a Lélek stációja, ráadásul mind a Neptun (lélekből alkotás), mind a Vénusz (anyagba formálás) a kreativitás, az alkotás szimbóluma is, valamint az örömök is ehhez a két bolygóhoz tartoznak. De mindkét bolygó révén benne van ebben az állásban a művészeteken keresztüli kapcsolódás is Egymással, Önvalónkkal és az Istenivel.

Ezen felül a Halak minőség mindig egy ciklus lezárulását jelenti, belső rendrakást, hogy valami új indulhasson. Mindkettőnkkel ez történt abban a folyamatban, amelynek során alkotásaink eltaláltak a másikhoz. S most is támogatja az ilyen jellegű folyamatokat ez az égi állás, s így a Művészet, ezért talán Tímea képe és az írásom most másnak is segítségére lehet. (Én magam sokszor tapasztaltam meg, hogy egy-egy művészi alkotás – akár én készítettem, akár más alkotását szemléltem, vagy hallgattam –  az energiájával, képi- és színvilágával, gondolatisága üzenetével segítette azt a folyamatot, amin éppen átmentem, valamilyen fontos üzenetet kaptam az alkotás által, ami egy lényeges megértést hozott számomra, és ily módon emelt. Mert a Lélekből született Alkotás az alkotó Önvalójából születik, így az Önvalójához emeli az alkotót, az alkotást szemlélőt pedig összekapcsolja saját Önvalójával, ha nyitott arra az egyedi üzenetre, amit személyesen neki az adott alkotás üzen.)

A Neptun most a Vízöntő csillagkép Jövő Vizében fürdik, vagyis a mélylélek tisztul, hogy földi síkon egy Tiszta Új Kezdet indulhasson először bennünk, és aztán kívül is az életünkben. Erőt ad ehhez a folyamathoz, illetve a Tudatosság révén segíti azt a Nyilas zodiákusban, és a Skorpió, valamint Kígyótartó csillagképekben járó Mars bolygó is, amely teremtő fényszöget alkot most a Vénusz és a Neptun bolygóval is. Ez utóbbi hozhat kicsit nehezebb megélést, belső küzdelmet, mert a Mars azzal segíti most ez a folyamatot, hogy levágjunk magunkról mindent, ami nem Fény, ami az egónk fogságában tart, ami illúzió, és ami elválaszt attól, hogy a Tiszta Új Kezdet elindulhasson. A belső szembenézés, az árnyékminőségek levágása ugyanis nem mindig kellemes történet… Viszont, ha bátran vállaljuk a szembenézést negatív minőségeinkkel, félelmeinkkel, és ezt a belső munkát jól végezzük most el, akkor régóta a lelkünk mélyén (akár tudattalanul) cipelt sebek tisztulhatnak ki, gyógyulhatnak be, visszavehetjük az irányítást, az uralmat az életünk felett olyan területeken, ahol eddig ez a mélyben tudattalanul működő minták miatt csorbát szenvedett, és mindez hosszú távra hozhat pozitív irányú változást, emelkedést az életünkben.

Ez az égi helyzet arra is ösztönözhet, hogy vágyaink megvalósulása érdekében áldozzuk be az egónkat, a vágyainkkal kapcsolatos elképzeléseket, elvárásokat, vagyis hogy ültessük a gyakorlatba a Nem-akarás Művészetét, illetve a Megengedés Művészetét. De az is lehet, hogy az Isteni Akarattal szembeni ellenállást kell abbahagynod ahhoz, hogy a vágyaid megvalósulhassanak. A legjobb teremtő állapot most a meditáció,  és a legjobb teremtő eszköz pedig az ebben a tudati állapotban a Lelkedből kimondott “Legyen meg a Te Akaratod!” varázsige. Hidd el, Isten sokkal jobban tudja, hogy mi tesz Boldoggá, mi a Kiteljesítő számodra, mint az egód, az elméd, és Isten mindig sokkal többet és jobbat akar adni, mint amit az elméd korlátolt tudatossága révén kitalálni, és megvalósítani képes. Ne akarj semmit, hanem engedd be az életedbe mindazt, amit Isten szán Neked, amivel meg akar Ajándékozni. 

Továbbá saját tapasztalatom szerint minden hónap 11-e és 22-e Erő-nap. Ezeken a napokon mindig olyan üzeneteket kapok, amelyek az Erővel kapcsolnak össze, Aki Vagyok. Te is Erő vagy. Mindannyian Erők vagyunk, de csak akkor, ha Önvalónkat, azt az Egyéniséget éljük, Akik Isten Szándéka szerint vagyunk, mert Önvalónk ez az Erő. Ez az Erő birtokolja azokat a tulajdonságokat, képességeket, amelyek a Te Erősségeid, amiben Te Egyedi vagy, és amelyeket azért kaptál, hogy az Isteni Tervet és az Egészet szolgáld, azon túl, hogy ezek az Erősségek biztosítják azt is, hogy az Élet minden területén megélhesd a Boldogságot és a Kiteljesedettséget. S mivel most ebben az Égi állásban a Mars, mint Erő bolygó is benne van, most még inkább támogatott, hogy tisztán kapcsolódni tudj a Lelked mélyén (Neptun) azzal az Erővel, Aki Vagy. De kell ehhez a Mars magas szintű megélése, a Tudatosság is, mert ez az, ami kivezethet téged az Egód fogságából, és egyre Erősebbé és Stabilabbá tesz abban, hogy Önvalódat éld. Mert az egóról Önvalóra való váltás tulajdonképpen nem más, mint Tudatszint Lépés – már nem az elméddel, a testeddel azonosulsz tudatilag, már nem ez a részed irányít a mindennapokban, hanem a Megfoghatatlan Isteni, Aki Vagy. Csak így lehetsz az az Erő, Aki vagy, így tudod valóban uralni az Életed, így Szolgálod legjobban az Egészet, és így biztosítod a saját Boldogságodat is. Ugyanis a Boldogság egyetlen forrásból fakadhat csak: abból, hogy Önvalódat éled, s így Ő a legfőbb irányítód. Merthogy ez az egyetlen feltétele annak, hogy életed minden területén a Helyeden lehess. S a Tudatosság, s ezáltal az életed uralása azért is Nagyon Fontos, mert jelen korunkban sok olyan normálisnak, és az emberiséget szolgáló vívmánynak tartott dolog van, ami a mindennapokban észrevétlenül elválaszt Önvalódtól, és ezáltal az Erőtől, Aki Vagy… S emiatt valójában mindez az emberiségnek sem jó…

Itt találod a képet és az írást: klikk ide!

Egyúttal szeretettel ajánlom figyelmedbe Zsolnai Tímea 2018. március 8-án 17:00-kor a móri Lamberg-kastélyben Újjászületés címmel megnyíló kiállítását, ahol Tímea gyönyörű textil szobrait, gyapjú képeit, és afrikai tökből készült különleges hangulatlámpáit tekintheted meg egészen április 18-ig. 

VISSZA